Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

Konya - BozkırKonya - Bozkır
KARABAYIRKARABAYIR
KöyüKöyü
wwwwww
.bozkirkarabayirkoyu..bozkirkarabayirkoyu.
comcom

Basın Bülteni Basın Bülteni

Dernek
Dernek Logosu Dernek Logosu



YUNUSLU´NUN DİLİNDEN


defa gösterilmiştir

                     YUNUSLU’NUN DİLİNDEN

                Şairin dediği gibi “Bırak Karacaoğlan’ı gitsin pınar başına  Yunus’la yarış oğlum.” Karacaoğlan pınar başlarına giden,  saz çalan, eğlenen,  sevdası dilberlere olan birisi.  Yunus ise bir hak aşığı ,sevdası  insanları sevmek, doğruluk ve şeyhine olan sadakatinden ayrılmayan, bir fedakarlık örneği.  Yunus hep  itidali sevmiş, sağ duyulu, benliğinden arınmış,  yüreğinde hep Allah korkusu, onun için yanan bir ateş adeta.

                Hatibin söylediği gibi :   çiçeklerin açması,  kızların gülüşü  çocukların sevinci, dünyadaki tüm iyilik ve güzellikler Allah ve Resul’üne (SAV)  olan bir aşkın bedelidir. Tüm acılar, ıstıraplar,  kötülük ve çirkinlikler  Allah  ve Resul’üne (SAV) ulaşamamanın  verdiği bir hezeyandır.

   

                  Yunus bu sevdayı yakalamış, Peygamberine olan sevgisi  onu   Rabbi’ne yaklaştırmıştır.  Yunus  dünyasını ahretine  tercih etmiş;   gerçek olan aşk ve sevdayı bulmuştur.  Karacaoğlan  ise itidali kaybetmiş,  ihtiras dolu,  dünya sevgisinin içerisinde boğulmuş birisi.

                  Yunuslu  insanları  ismine yakışır bir şekilde,  almış  olduğu bu ismin hakkını verircesine,  hoşgörülü,  fedakar ve anlayışlı insanlardır. Küçük bir köy olmasına  rağmen; bir çok nahiyelerin ve  büyük köylerin yapamadığı işleri başarmıştır.  Hemşerilerini  organize ettiği  “Anma Günlerinde “ bir  araya  toparlaya bilmiştir.

                  Bu köyün insanlarının içinde  gizliden gizliye bir Yunus yatmaktadır. Sanki Yunus’un ruhu bu insanların içinde tekrar uyanacak gibi bir hal alıyor.  Belki Yunus gibi olmak maksadını aşmış,  çok iddialı olsa da, biz biliyoruz ki  bu Yunuslu  insanları  bu ismin hakkını vereceklerdir.  Dileğimiz  köyümüzden nice Yunus’ların  yetişmesidir.  Yazımı  Yunus’tan bir sözle bitirmek isterim.


Bir hastaya vardın ise bir içim su verdin ise

Yarın anda karşı gele Hak şarabın içmiş gibi
 
Bir miskini gördün ise bir eskice verdin ise

Yarın anda sana gele Hak libâsın biçmiş gibi

21 Mart 2012
Çatalhüyük
Karatay/Konya

                                              HACI MEHMET AKSEL                                                                      

GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: MUSTAFA ŞEN 30 Mart 2012, Cuma 12:53
Kıymetli dostum Hacı Mehmet' gerçek güzel bir makale yazmış, en samimi teşekkürlerimi sunar , kendisinden daha güzel yazılar yasmasını beklerim. Selam ve sevgilerimle.
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,332

© 2011 bozkirkarabayirkoyu.com
Karabayır Köyü Web Portalı http://www.bozkirkarabayirkoyu.com

Tam Ekran