Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

Konya - BozkırKonya - Bozkır
KARABAYIRKARABAYIR
KöyüKöyü
wwwwww
.bozkirkarabayirkoyu..bozkirkarabayirkoyu.
comcom

Basın Bülteni Basın Bülteni

Dernek
Dernek Logosu Dernek Logosu



KADİRŞİNAS DOSTLARIM.

KADİRŞİNAS DOSTLARIM.


defa gösterilmiştir

            Muhterem  Büyüklerim;

            Sevgili gençler,

            Saygıdeğer  hanımlar;

                    

            Bizleri 10. kez bir araya getiren Cenabı  Allah sonsuz şükranlarımı sunarım.  Onun en kıymetli varlığı Habibi Zişan Efendimize salatü selam olsun.  Bizim bir araya gelmemizin  en önemli  gayesi  gönül almak, bin bir ıstırapla kıvranan insanımıza bir nebze olsun  yardımcı olmaktır. Eğer bu gayeye zerre miktar katkı sağlayabilirsek  kendimizi bahtiyar addedeceğiz.Bilindiği gibi insan oğlu  anasından aciz ve biçare olarak doğar, C. Allah ona  annesini  şefkat perisi olarak  görevlendirir.  İnsanoğlu ağlayarak dünyaya gelir bin bir zorluklardan geçerek büyür gelişir.  Bir müddet sonra  dünyadan gider. Her gelen gidecek, her genç yaşlanacak, her gül bir gün solacaktır.  Kaderi ilahi hayat nizamını  böyle kurmuş.   Dünyaya gelirken hiç kimse bize  sormadı. Giderken den bize sorulmuyor. Yani gelişimizde de gidişimizde   bizim bir irade beyanımız söz konusu değil. O zaman bize düşen  doğum ve ölüm arasında ki  kısa dünya hayatının  iyi değerlendirmek.  Nice alimler, Salihler, nice zalimler, kötüler  bu dünyadan göçüp gittiler.  İyilik yapanlar iyilikleriyle, kötülük  yapanlarda kötülükleriyle  anıldılar.  Biz  kısa ömrümüzde  öyle iyilikler  öyle güzellikler yapalım ki  herkes bizi rahmetle, güzel duygularla ansın.

          

            Bu toplantılarımız, bir araya gelmelerimiz inşallah bu güzel duygulara vesile olur. Aksi halde kendi aramızda  gıybet dedikodu , haset  yaparsak  sonumuz hüsran olur.   İçtimai yapımızı sağlam  temellere oturtmak istiyorsak,  ikilik çıkarmayacağız, hiç kimseyi ama hiç kimseyi küçümsemeyeceğiz.  Her kes C. Allahın yarattığı mümtaz bir kuldur. Bu hususta C. All (49) Suresinde Şöyle buyuruyor.

 "Ey mü'miner! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın; belki de onlar, kendilerinden daha iyidir. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar; belki de alay ettikleri kendilerinden daha iyidir. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İman ettikten sonra, doğrudan ayrılıp günaha girmek  ne kötü bir isimdir. Tövbe etmeyenler zâlimlerin tâ kendileridir."

Bu konu ile ilgili olarak Efendimiz(SAV)

"Müslüman kardeşini hor görmesi kişiye kötülük olarak yeter  demiştir.

Başka bir hadisi şerifte  şöyledir.

"Kalbinde zerre kadar kibir olan kimse cennete giremez."

Bunun üzerine bir sahâbî: İnsan elbisesinin ve ayakkabısının güzel olmasını arzu eder, dedi. Resûl-i Ekrem de şöyle buyurdu:

-         "Allah güzeldir güzeli sever. Kibir ise, hakkı kabul etmemek ve insanları hor görmektir."

Birlik ve beraberlik içinde olursak  C.Allahın rahmetinin ve bereketinin sağanak sağanak yağdıneı göreceksiniz. Şayet ayrılığa düşer  sen ben  dersek  bir çok sıkıntılara düçar ouluruz.

Akif meşhur  şiirinde  sen ben desin efrat aradan vahdeti kaldır.

Sen! Ben! Desin efrat, aradan vahdeti kaldır; Milletler için işte kıyamet o zamandır. M. AKİF ERSOY

             Ayrılığın fitnenin  haddi hududu yoktur.  Bir  bakmışsın iki mahalle arasında, bakmışsın iki sülale arasında ,  bir gün  iki kardeş arasında fitne fesat çıkabilir.  Hatta fitne ve fesat çıkarmak kolay. r birlik ve beraberlik  sağlamak fedakarlık ister. Yıkmak kolay,  yamak  zordur. Bir orman  elli senede meydana gelir bir kibrit  beş dakikada yok eder.  Biz zora talip olalım.  Bizler her şart ve  durumda  yapıcı olmak zorundayız.  Asla  yıkıcı olamayız.  Herkes kendine yakışanı yapar. İkili ilişkilerde o  bana şunu yaptı ben ona aynısını yaptım demek basitliktir. Sen ona daha güzel devran ki  farkın  ortaya çıksın.  Taş atana gül atmak gerekir.

           Bu toplantılarımızın bir çok Hayri işlere vesile olmasını diliyoruz. Bizler yalnız senede bir gün  toplanıp dağılırsak bundan fazla bir fayda meydana gelmez. Yıl içerisinde fakirleri kimsesizleri gözetmemiz gerekir. Bu gaye ile bir senede sizlerle yirmiden fazla toplantı yaptık. İnşallah bu toplantıların Köylülerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmaya yardımcı olacağını ümit ediyoruz. Bir insanı  tebessüm ettirebilirsek  bizim bütün yorgunluğumuz gider. Önemli olan kimsesizlerin kimsesi olmaktır.

             Aziz kardeşlerim bizler tarihte  on altı devlet üç imparatorluk kurmuş büyük bir milletin fertleriyiz. Bu gün üç yüz milyonluk Türk dünyasında, bir buçuk milyarlık İslam coğrafyasın lider bir millet lider bir devletiz.  Avrupa’nın en büyük kara ordusuna Dünyanın dördüncü büyük kara ordusuna sahibiz. İlköğretim çağımdaki nüfusumuz birçok komşu ülkelerden daha çoktur.  Dünyanın 17.ci ekonomisine sahibiz. Balkanlarda, Kafkaslarda ve orta doğuda ki etkinliğimiz gün be gün artmaktadır. Bu coğrafyalar Türk parası en  geçerli para olarak kabul edilmektedir. Bu yüz yılın başında milletimizi Anadolu bozkırlarına hapsetmeye çalışan emperyalist güçler buna Muaffak olamamışlardır. Türk milleti hiçbir zaman  Anadolu topraklarına sığmamıştır.  Anadolu insanımızın gayret ve himmetleriyle 135 ülkede açılan Türk okulları tüm dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik duyguları götürmektedir.  Güzel Türkçemiz bu okullarımız sayesinde bir dünya dili olmaya yolundadır. Bunları bu meydan da niye anlatıyorum.  Tüm bunlar bize daha fazla sorumluluk, daha fazla çalışmayı,  daha faza fedakarlık yapmayı  gerektiriyor.   Herkes kendi  bulunduğu mahalde  daha fazla çalışmalı, daha fazla bir başkasına faydalı olmalıdır.  Aksi halde  duraksama ve gerileme başlar ki,  bu milletimiz için büyük bir hastalıktır.

             Muhterem dostlarım sizler  bu anma günlerinde bir araya gelerek atalarınızın hatıralarını yad ettiniz. Evlatlarınıza güzel hatıralar bıraktınız. Sevginin muhabbetin, yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilediniz.   Kiminiz yemeği temin etti kiminiz malzemeleri. Kiminiz maddi  olarak, kiminiz dualarınızla güzel bir organizasyon kurdunuz. Bu fakirde işin belki en kolayı olan şunu yapalım bunu yapalım demekle katkıda bulunmuştur. Çok uzaklardan  bin bir zahmetle  bu dağ başına çıkıp geldiniz. Fedakarlığın, diğer gamlığın, vefanın kadirşinaslığın en güzel  örneklerini gösterdiniz. Kazamızda değil vilayetimizde  numuneyi timsal oldunuz. Allah sizden razı olsun. Dünya ve ahrette mahzun olmayasınız.  Tüm aileniz evlatlarınız  mesut ve bahtiyar olsun.  Ben cümlenizden çok memnunum. Hakkınızı Helal edin.  Beni bir hakkım olduğunu  zannetmiyorum, ama varsa helal olsun.  Allaha Emanet olunuz. Dualarınızdan eksik etmeyin.   

Mustafa Şen

1 Temmuz 2012

Karabayır Köyü/Bozkır.        

   

 

         

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3242

© 2011 bozkirkarabayirkoyu.com
Karabayır Köyü Web Portalı http://www.bozkirkarabayirkoyu.com

Tam Ekran