Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

Konya - BozkırKonya - Bozkır
KARABAYIRKARABAYIR
KöyüKöyü
wwwwww
.bozkirkarabayirkoyu..bozkirkarabayirkoyu.
comcom

Basın Bülteni Basın Bülteni

Dernek
Dernek Logosu Dernek Logosu



SILAYA MEKTUP


defa gösterilmiştir

               

                   Sevgili gönül dostlarım;

            Kaderi ilahi  bizleri aynı mekanlarda  birbirine yakın zamanlarda bir araya getirdi.  Küçük dünyamız  yaklaşık aynı  şartlarda şekillendi.  Gözümüzü açtığımız  coğrafyanın  ekonomik ve sosyal şartları insanımızı gurbet ellere savurup attı.  Ama bizim insanımız  hiçbir zaman  yılmadı. Bilakis  bu durumu  hayata bağlanma ve  çalışma azmine vesile kıldı. Çok çalışıp çok çileler çekerek  Allahın izni keremiyle  bir çok zorluğu yenmeyi  başardı. Geçmişini bilmeyen  insanlar geleceğini bilemez.  Geldiğimiz noktayı  iyi değerlendirerek insanımızın  maddi ve manevi geleceğine daha iyi yön verebiliriz.

   

        Can dostlarım;  Hiç birimiz dileyerek ve isteyerek  akraba ve komşu olmadık. Öyle ise bizi düşen  mevcut durumu en iyi değerlendirerek  insanlarımızla en iyi  en samimi ilişkileri  kurmaktır. C.Hak bizlere diyor kiEy insanlar  Allah'tan korkun ve akrabalık bağlarını kesmekten sakının" (en-Nisâ, 4/I); Ayrıca Efendimiz (S.A.V)  "Her kim rızkının bol olmasını ve ecelinin gecikmesini istiyorsa akrabasını görüp gözetsin" (Buhari, Edeb, 12); diyerek bizlere yol göstermektedir.  Sizlerle daha önce bir çok vesile ile duygu ve düşüncelerimizi paylaşma imkanımız oldu. Çevremiz adına insanımız adına neler yapabiliriz diyerek sizlerle bir çok istişare ve çalışmalar yaptık.  Her bir çalışma kendi çapında olumlu  neticeler verdi. Bunlar içinde belli bir günde yayla da toplanma  daha bir güzel neticelerle sonuçlandı.  Bu vesile ile  7 kez bir araya geldik. Birlikte  geçmişi yad ederek  hüzünlendik; zaman zaman  birlikte konuşup, şiir söyleyip,  tebessüm ettik.  Gelenler geldiklerinden dolayı bir şey kaybetmedikleri gibi birçok olumlu duygu düşünce ve güzel hatıralarla döndüler.  Bu toplanmalar birçok içtimai ve hayırlı hizmetlere vesile oldu.  Hepinizin bildiği gibi bundan sonra da bu   hizmetler gayretlerinizle  artarak devam edecektir.  Yine bir  temmuz gününde yaylada toplanmak fırsatını C. Hak bizlere nasip etti.

 Sizleri aramızda görmek  en büyük sevinç  kaynağımız olmuştur Maddi ve manevi katkılarınızla daha güzel hizmetlere vesile olmak istiyoruz.

 Özellikle içimizdeki ihtiyarları, kimsesizleri,  imkansızları görüp gözetelim. Onların dualarını alalım.  Bu çalışmalarımızda olabildiğice tüm hemşerilerimize ulaşmaya gayret edelim. Kimse mahzun kalmasın. Kimseyi kırmayalım. Gönül yıkmayalım. Gönüller yapalım. Asla dedikoduya vesile olmayalım. Asıl olan işin özüdür teferruat bizi  meşgul etmesin.

Zamanın gözü  yaşlı figani sinin dediği gibi ;    

  Aç herkese, açabildiğin kadar sineni; ummanlar gibi olsun İnançla geril ve insana sevgi duy; kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül.. düsturuyla  herkesi kucaklamalıyız.   Yine Yunus Şöyle der ; bir hastaya vardın ise bir tas su verdin ise yarın anda karşı gele Kevser şarabı içmiş gibi,  Bir fakir gördün ise bir eskice verdin ise yarın anda karşı gele atlas libas giymiş gibi. 

 Bu duygular Barışın türkülerinde şöyle dile gelir  

 Yaz dostum yoksul görsen besle kaymak bal ile
Yaz dostum garipleri giydir ipek şal ile
Yaz dostum öksüz görsen sar kanadın kolunu
Yaz dostum kimse göçmez bu dünyadan mal ile
Yaz tahtaya bir daha tut defteri kitabı

            Bir fakiri görüp,  gözetebiliyorsak, bir ihtiyarın elinden tutabiliyorsak. Bir yetimin başını okşayabiliyorsak.  Bir hasatayı ziyaret edebilirsek.  Bir mahzunun gönlünü yapabilirsek insanlığımızın hakkını vermiş oluruz.

          Bu yayla dağını  bayram yerine çevirdiniz.  İlçemizde, hatta İlimizde örnek oldunuz. Allah sizden razı olsun.  Biriniz bin olsun.  Kıyamete kadar  fatihanız eksilmesin.  Sizin nesilleriniz  cihana örnek olsun.

Sizler daha güzel hizmetlere layıksınız. Bir eksiklik varsa bize aittir. Bu fakiri de dualarınızdan eksik etmeyin    

          Gelin hep birlikte  “Kini yapraklara yazalım, sonbahar geldiğinde kuruyup dökülsün diye. Öfkeyi karlara yazalım, güneş çıkınca eriyip yok olsun diye. Nefreti bulutlara yazalım, rüzgâr çıkınca dağılsın diye. Sevgiyi insanların gönlüne yazalım tüm cihana  yayılsın” diye.  Bu vesile ile en kalbi sevgi ve saygılarımı sunarım. Hakkınızı helal edin.  C.Allaha emanet olunuz.  Sevgiyle kalın, hoşça kalın benim güzel dostlarım.

 

12.Temmuz2009                                                                                                     
M.ŞEN 
Karabayır Yaylası.                                                                             

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3728

© 2011 bozkirkarabayirkoyu.com
Karabayır Köyü Web Portalı http://www.bozkirkarabayirkoyu.com

Tam Ekran